26
Dec 2010
Julsmaker

Saffranspannkaka med blåbärssylt och ett lite wonky pepparkakshus.

Saffranspannkaka med blåbärssylt och ett lite wonky pepparkakshus.

Mitt julfirande är inne på sista sucken nu, och julbloggandet likaså. Den har sett likadan ut som de flesta år, förutom att vi faktiskt testat några nya saker i matväg! På julafton blandade vi en kanna mumma för första gången (ingen höjdare, smakade mest avslagen öl, men det kanske var fel recept?) och igår gjorde jag en saffranspannkaka (som däremot blev toppen, den får vara med nästa jul också!). En tredje grej återstår att testa – i kylen står en bunke alkoholfri eggnog (eftersom vi helt glömde att shoppa rätt typ av sprit till) och drar, den ska vi testa idag.

Och i år blev det faktiskt ett pepparkakshus också! Jag älskade att bygga pepparkakshus förr om åren, men de senaste åren har det inte blivit av. I år blev det verkligen i sista minuten (och om sanningen ska fram ganska slarvigt), men det blev ett i alla fall!

Translation: I tried some new stuff this year, like ”mumma” (a beer based drink – not very tasty), ”saffron pancake” (very good) and today we’re trying non-acoholic eggnog. And yes, I built a gingerbread house this year!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...