12
Jun 2014
IKEA supper club och en idé för flingsalt

Igår var jag inbjuden till IKEA supper club, ett nytt och tillfälligt koncept under sex kvällar där en rad profiler inom olika mediagrenar (jag fick till exempel träffa Pelle, Johan och Clara) och utvalda klubbmedlemmar fick äta gott på hemlig adress. Möbeljätten hade tagit över en Family-medlems lägenhet i Stockholm, byggt om hela köket till ett Metod-kök och tagit hjälp av kvällens kock – fantastiska Christine Ha som vann amerikanska Masterchef för några år sedan trots att hon i princip är blind (!) – för att maximera användarvänligheten. Hur väl de lyckats är ju svårt för mig att bedöma, men jag måste säga att idén att sätta belysning i alla skåp och lådor faktiskt är genial även om jag tvivlar på att Christine själv hade nytta av just den funktionen.

Vi bjöds på fem rätter inspirerade av Vietnam och den amerikanska södern tillagade av Christine på plats (och vilken ljuvlig människa, så sympatisk, skicklig och inspirerande!) och satt runt ett fint dukat bord, platsbyggt av dubbla bänkskivor med en diskho (!) i mitten fylld av blommor och färska kryddor. Mellan allt ooooh:ande och aaah:ande över den galet goda maten hittade jag ett kul dukningstips – fynda udda portvins- eller snapsglas billigt på loppisar och ställ ett med fling- eller smaksatt salt vid varje kuvert. Tjusigt och fiffigt!

IKEA Supper club – Husligheter.se IKEA Supper club – Husligheter.se  IKEA Supper club – Husligheter.se IKEA Supper club – Husligheter.se IKEA Supper club – Husligheter.se IKEA Supper club – Husligheter.se

 

Foto: Maria Soxbo/Husligheter.se

Translation: Yesterday I was invited to IKEA Supper club, such a fun concept where I had dinner with around 10 people in a private apartment. The food was prepared by American Masterchef winner Christine Ha, and it was beyond delicious. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...